Els restauradors de km0, com altres professionals del sector han fet abans, han organitzat aquest dilluns una protesta ben visual just davant del Palau de la Generalitat. Els 60 restauradors que representen aquest gremi han muntat un menjador, sense comensals, al bell mig de la plaça de Sant Jaume. La imatge ha estat prou evocadora de la buidor que pateixen les taules dels restaurants afectats per les restriccions anticovid.

Plats trencats

La protesta ha anat més enllà i s’ha vist reforçada per l’aparició de Salvador Illa, Pedro Sánchez, Alba Vergés i Pere Aragonès. Es tractava, evidentment, de restauradors amb caretes que han fet esclatar un seguit de globus que penjaven d’un fèretre que simbolitzava la restauració.

‘Polítics’ explotant globus

Després, cada un dels “polítics” ha agafat plats de les taules buides, que portaven diferents inscripcions, com ara “productors”, “pagés” o “Slow Food” i els han trencat a terra. En certa manera, els restauradors denuncien que els polítics els han fet a miques els seus somnis.

Els plats que després els restauradors han trencat

Contra un confinament municipal “a l’engròs”

Els professionals del km0 diuen que no és el mateix un confinament municipal en una comarca de 500.000 habitants que en una de 6.000. Si la Generalitat no fila prim amb els confinaments, els restauradors afirmen que, la vida dels pobles més rurals i amb menys gent és molt més complicada. Isaac Gómez, portaveu dels restauradors km0, denuncia que els restaurants dedicats a l’ecogastronomia i el producte de proximitat tenen problemes per arribar als productors i reclama un confinament comarcal de supervivència.