(ACN) El sector de la restauració s’ha tornat a concentrar aquest dimecres a la plaça Sant Jaume, juntament amb l’oci nocturn, per protestar contra el tancament de locals d’oci nocturn i dels bars i restaurants. Passades les dues del migdia, prop de 500 persones, segons dades de la Guàrdia Urbana, s’han aplegat davant la Generalitat amb pancartes com “Botellón no és oci nocturn” o “Aforament de la restauració: 0 %. Aforament del transport públic: 120 %”.

Durant prop de cinc minuts, alguns dels manifestants s’han posat mascares d’Anonymus, han encès pots de fum negre i vermell, han tirat petards i han llançat ous contra la façana de la Generalitat.

Tres quarts d’hora després de l’inici de la protesta, els manifestants s’han dispersat i la desena de furgons antiavalots dels Mossos d’Esquadra també han marxat.

Tancats des del 16 d’octubre

Ja fa 13 dies que els locals de restauració estan tancats. És una de les mesures que va decretar el  govern de la Generalitat per aturar els contagis de coronavirus. El sector, però, discrepa de la restricció i afirma que la situació econòmica per a molts dels propietaris és crítica. Des del Gremi de la Restauració van més enllà i qüestionen que Alba Vergés “sigui la persona més adequada per gestionar la crisi sanitària”.

Des de l’inici del tancament, les associacions principals, eixos comercials i gremis de la ciutat han exigit la reobertura i sobretot mesures econòmiques per ajudar el sector. Creuen que les ajudes anunciades per la Generalitat (que es poden sol·licitar des d’aquest dimecres) no seran suficients i que molts restauradors i propietaris de locals d’oci es veuran abocats a tancar. El sector de l’oci nocturn, en canvi, està afectat des de fa mesos. A l’estiu, el tancament d’aquests locals es va prorrogar “sine die”.