(ACN) La Plataforma Som Oci Nocturn ha organitzat aquest dissabte a la tarda un acte de protesta que ha convertit la plaça de Catalunya en una discoteca a l’aire lliure. L’objectiu era tornar a protestar contra el tancament dels locals d’aquest sector. La cita s’ha fet amb un perímetre i control d’accés, com si es tractés d’una discoteca de veritat, i amb espais compartimentats en tota la plaça per garantir la separació entre grups bombolla. Amb aquesta acció el col·lectiu vol visibilitzar la possibilitat de dur a terme la seva activitat amb totes les garanties sanitàries per evitar la propagació del coronavirus.

Vuit mesos tancats

El sector tem que si no es pot obrir abans de desembre poden desaparèixer entre el 65 i el 75 % de les empreses dedicades a aquest sector, amb la consegüent destrucció de feina.

Des del Gremi de Discoteques de Barcelona i Província, el secretari general, Ramon Mas, ha demanat a l’administració que faci un pla d’ajudes reals per al sector, donat el gran impacte que té i tindrà el tancament del sector. “Ja fa vuit mesos i mig que estem tancats, amb més de 25.000 euros mensuals perduts, 3.500 empreses i més de 25.000 treballadors directes afectats“, apunta.

Amb tot, calculen que aproximadament el 25 % de les empreses no podran obrir si les mesures restrictives s’allarguen fins al desembre i més enllà, i adverteix de la desaparició de més del 70 % del sector en el pitjor dels casos. Mas considera que els criteris del Procicat per mantenir el sector tancat “no s’entenen”, ja que no se’ls faciliten dades mèdiques que sostinguin les decisions que els afecten directament.

Perímetre de seguretat a la plaça

El col·lectiu ha organitzat un dispositiu per establir un perímetre amb seguretat al voltant de l’espai central de la plaça Catalunya, on també s’ha habilitat un control d’accés on s’ha pres la temperatura i s’ha subministrat gel hidroalcohòlic als assistents. A l’interior de la plaça s’hi han establert espais amb números assignats a cada grup d’assistents, i s’ha muntat una tarima amb una cabina on s’hi ha punxat música.

Mas apel·la a la “il·lusió” per reobrir, amb la possibilitat d’implementar un sistema de cribratge amb tests ràpids i l’arribada de la vacuna. Des de la Federació Catalana de Locals Nocturns, el secretari general, Fernando Martínez, se suma a les peticions de Mas, per l’impacte econòmic que l’aturada del sector té en altres que se’n beneficien.