treballadors Seat

La vicepresidenta tercera i ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha anunciat que els expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) seguiran més enllà del 31 de maig amb “una fórmula similar a l’actual”.

Ho ha explicat durant la intervenció que ha fet en una entrega de premis de la patronal Cepyme que s’ha celebrat aquests dijous: “És un mecanisme contrastat en la seva utilitat i ha de seguir exercint la seva protecció. Així ho farem a partir del 31 de maig”, quan acabarà la pròrroga vigent. La ministra de Treball ha dit que “aviat” començarà la negociació amb les patronals i els sindicats.

Els ERTO, en la campanya de la renda

L’anunci d’aquesta pròrroga s’ha fet just un dia després de l’inici de la campanya per fer la declaració de la renda del 2021. En aquesta campanya, que s’allargarà fins al 30 de juny, s’hi veuran reflectides les percepcions corresponents als ERTO que han fet moltes empreses per fer front a la crisi provocada pel coronavirus. Bona part dels treballadors afectats hauran de pagar a Hisenda i, fins i tot, n’hi ha que hauran de tributar per uns diners que encara no han rebut.