Sota la pluja i amb la platja pràcticament deserta. Així és com els socorristes, finalment, hi han activat la vigilància. Un servei que hauria d'haver començat abans de la Setmana Santa i que s'ha endarrerit ben bé un mes i mig pel conflicte laboral que ha generat la nova concessió del servei. En els impermeables dels socorristes ja s'intueix el canvi: aquesta temporada serà Proactiva Serveis Aqüàtics qui farà la vigilància, ja que la Creu Roja va perdre el concurs públic després de 30 anys a les platges. Els treballadors han hagut de ser contractats per la nova empresa, però a hores d'ara encara estan negociant les condicions laborals, ja que, segons la CGT, eren pitjors que les de la Creu Roja. Tot i que els socorristes ja han començat a treballar avui, insisteixen que el conflicte laboral amb Proactiva encara no està totalment resolt i que hi ha aspectes del contracte amb els quals no estan d'acord. Per això, la setmana que ve es tornaran a reunir amb l'empresa i també amb l'Ajuntament per intentar desencallar el conflicte del tot. Amb els socorristes a peu de platja, també s'ha posat en marxa en servei de neteja de l'aigua amb tres embarcacions i s'ha intensificat el mateniment amb més papereres i vehicles. De moment, avui els banyistes no ho han pogut aprofitar per la pluja. Qui sí que ho ha fet, són els surfistes. "És perfecte perquè no hi ha banyistes. Està bé el mar, no temproada és bona." "no fa fred, es pot caminar tranquil·lament, no hi ha poca gent avui." "Amb aquesta pluja es pot entrenar perfectament, a més la temperatura és molt bona." Qui també ja està a punt per a la temporada d'estiu són les 17 guinguetes. Totes estan en marxa, tot i que en dies com avui, els clients gaudeixen de la platja a prop d'una petita llar de foc.

Malgrat la pluja i els núvols que tapen el cel, la temporada mitjana de platges ha començat oficialment aquest dissabte. Cap banyista i molt poca gent a la sorra, però de moment ja hi ha els 32 socorristes corresponents als caps de setmana d’aquesta temporada mitjana, que normalment comença per Setmana Santa. Durant el mes de maig, de dilluns a divendres hi haurà només 12 socorristes i, a partir de l’1 de juny, ja s’incorporen els 50 que garanteixen el servei de salvament durant l’estiu.

El conflicte laboral amb els socorristes es va originar quan Creu Roja, responsable durant els darrers 30 anys d’aquest servei a les platges de Barcelona, va perdre el concurs públic per seguir gestionant-lo. La guanyadora va ser l’empresa Proactiva i, segons les clàusules d’aquest concurs, no tenia cap obligació de contractar els socorristes anteriors ni de mantenir-los les condicions laborals. Per això, els treballadors afectats van impugnar el concurs, a més de manifestar-se davant de l’Ajuntament i reclamar al consistori que mitjancés amb Proactiva perquè els contractés. Mentrestant, la temporada mitjana de platges havia començat sense socorristes (oficialment, doncs, es va endarrerir). La justícia ha desestimat el recurs dels treballadors i, per tant, la nova concessionària ja ha començat a treballar. Els socorristes ja són a les platges, tot i que no estan satisfets amb els sous retallats que els ofereix Proactiva i el conflicte laboral podria continuar ara per altres vies. La setmana vinent es tornaran a reunir amb l’empresa i l’Ajuntament.

De moment, amb l’arrencada oficial de la temporada mitjana de platges també s’incrementen els serveis i equipaments de neteja de la sorra i de la superfície de l’aigua, es reobren els 126 lavabos i unes 90 dutxes públiques i torna l’activitat als xiringuitos. Pel que fa al Centre de la Platja, que ofereix informació ambiental a la platja del Somorrostro, ja està obert des de l’1 d’abril.