betevé viu la primera jornada de vaga parcial convocada pel comitè d’empresa coincidint amb les Festes de la Mercè 2021. Aquest dijous, el servei queda interromput entre les 18 i la 1 h, amb uns serveis mínims pactats que permetran garantir l’emissió en directe del pregó, a partir de les 19 h. Les aturades es repetiran divendres, 24, i dissabte, 25. L’última jornada de vaga parcial serà el dia 29, coincidint amb el ple del mes de setembre a l’Ajuntament de Barcelona.

Afectacions en la programació

Les afectacions previstes amb motiu de la vaga parcial són les següents:

  • Dijous, 23 de setembre, de 18 a 1 h. A partir de les 19 h, retransmissió en directe del pregó de la Mercè per televisió, web i aplicació de betevé.
  • Divendres, 24 de setembre, de 18 a 1 h. L’informatiu ‘btv notícies vespre’ tindrà una durada de 15 minuts i s’emetrà de 19.30 a 19.45 h.
  • Dissabte, 25 de setembre, de 18 a 1 h. L’informatiu ‘btv notícies vespre’ tindrà una durada de 15 minuts i s’emetrà de 20 a 20.15 h.
  • Dimecres, 29 de setembre, de 10 a 16 h. L’informatiu ‘btv notícies migdia’ tindrà un durada de 15 minuts i s’emetrà de 14 a 14.15 h. Hi haurà cobertura informativa del plenari municipal previst per a aquell dia dins les edicions informatives de televisió, web i la resta de suports informatius de betevé.
Taula d'horaris de vaga betevé

El comitè demana la readmissió de nou treballadors

La direcció de betevé respecta el dret a vaga legítim, lamenta que no pugui cobrir la programació prevista en una cita tan important per a la televisió municipal i insta els representants dels treballadors a seguir negociant.

El Comitè d’Empresa de betevé creu que l’acomiadament de nou professionals el mes de juliol és motiu més que suficient per convocar una vaga per demanar-ne la readmissió. A més, asseguren que la direcció del mitjà els “ha traslladat la intenció de reduir la massa salarial abans d’acabar l’any”. Per això, diuen que no poden esperar que “sigui massa tard” i consideren que és el moment de fer-se sentir a l’Ajuntament de Barcelona per tal “que s’impliqui com a responsable màxim sobre la gestió del mitjà públic”.