Bars i restaurants van perdre clients durant la campanya de Nadal amb les restriccions d’aforament i també amb l’entrada en vigor del passaport de la covid a principis de desembre. Aquest divendres, amb la finalització de les restriccions, restauradors i directors de gimnasos respiren més tranquils i auguren una tornada a la normalitat tot i les mascaretes.

Un viacrucis que els ha fet perdre clients

La Joana López, propietària del restaurant Cala Joana, al Poblenou, es mostra optimista després de la supressió de les restriccions d’aforament i el certificat de la covid, “ara omplim els pulmons i que ja arribi l’estiu, que la gent pugui sortir tranquil·lament i que vingui ja una mica la normalitat“. Per aquesta restauradora el més dur ha estat haver de demanar el passaport als clients, “semblava que nosaltres havíem posat aquesta restricció, jo he perdut clients, la gent s’ha emprenyat amb nosaltres, no ho entenien. Finalment hem deixat de fer de policies“.

Semblava que nosaltres havíem posat aquesta restricció, jo he perdut clients, la gent s’ha emprenyat amb nosaltres, no ho entenien. Finalment hem deixat de fer de policies ”
Joana López, propietària de Cala Joana

Una sensació semblant té la Jordina Sangrà, propietària del restaurant La Forastera. Per ella, el més complicat ha estat “la quantitat de feina que ha comportat, l’estrès de tenir aforament mínim i haver d’estar pendents. També el tema de la feina afegida que ens ocasionava el passaport de la covid. Ha estat una molt bona notícia”.

L’estrès de tenir aforament mínim i haver d’estar pendents. També el tema de la feina afegida que ens ocasionava el passaport de la covid. Per nosaltres ha estat una molt bona notícia ”
Jordina Sangrà, propietària La Forastera

Els gimnasos esperen que tornin els abonats perduts

Les restriccions també han afectat de ple als gimnasos. Albert Ortiz és director del Duet Sport la Plana i recorda que “ara fa un any les instal·lacions esportives estaven tancades al mes de gener i ara, no només no estem tancats si no que hem recuperat l’aforament al 100 % i podem tirar endavant”. Ortiz creu que els gimnasos han estat un dels caps de turc en aquesta pandèmia i això, diu, va provocar no només la pèrdua d’abonats, també es va instaurar la idea que els gimnasos no eren segurs. “Sobretot la gent gran ha estat estigmatitzada, encara té una mica de por. El missatge que s’ha enviat sempre, mitjançant les restriccions, ha estat d’alerta!, si posem més restriccions en aquests llocs és per algun motiu i la gent ens va agafar por“.

El missatge que s’ha enviat sempre, mitjançant les restriccions, ha estat d’alerta!, si posem més restriccions en aquests llocs és per algun motiu i la gent ens va agafar por ”
Albert Ortiz, director del Duet Sport la Plana

La Jana Fontdevila és entrenadora al Crossfit Poblenou i fa una lectura optimista de les restriccions que s’han aplicat al seu sector. “Per a mi la feina seguia igual i, si bé érem menys a classe, també estàvem bé sent pocs, era més còmoda”. Fontdevila afegeix, “segur que hi ha gent que estava a casa més preocupada, sobretot aquells que no tenien les vacunes posades, aquests sí que podran tornar”.

Segur que hi ha gent que estava a casa més preocupada, sobretot aquells que no tenien les vacunes posades, aquests sí que podran tornar ”
Jana Fontdevila, entrenadora del Crossfit Poblenou