Unes 10.000 persones han passat des de divendres a la primera edició del Let's Snow, i per la bona acollida que ha tingut, ja prepara una segona edició. CARLES RUSIÑOL, organització Let's Snow "Hi haurà segona edició perquè més de la meitat dels expositors ja han dit de tornar a repetir i de millorar-ho." El Poble Espanyol ha dedicat espai a la promoció de les estacions d'esquí catalanes i europees, i a l'esport d'hivern, amb pràctica in situ inclosa. "Però sense dubte, una de les activitats predilectes pel públic familiar, i sobretot la canalla, ha estat el múixing. Els protagonistes? el millor amic de l'home." "Una dotzena de gossos lligats a un trineu." "I per la neu, també molt bé." I tenen molt bon sentit de l'orientació per moure's de nit per la muntanya, com han fet en aquesta demostració adaptada a cota zero. Altres, han aprofitat per adaptar el seu material d'esquí a la nova temporada. "Ho comprarem avui mateix, i ens n'anirem el cap de setmana que ve que ja diria que obren les pistes, i anirem a estrenar tot el material." La intenció de l'organització és consolidar el Let's Snow en el calendari previ a les primeres nevades.

De fet, segons concreta Carles Rusiñol, membre de l’organització de Let’s Snow Barcelona, no només ha estat la bona afluència de públic -que s’ha vist repercutida pel tall d’accessos a Montjuïc a causa de la manifestació independentista de diumenge al matí-, sinó també per la demanda “de més de la meitat dels expositors, que ja han dit de tornar a repetir i de millorar-ho”.

D’entre la vintena d’activitats, n’han destacat les que han fomentat l’esport “in situ”, com la instal·lació d’un rocòdrom, o els 120 metres quadrats de pista de gel que han atret molts infants. Però si una cosa els ha seduït ha estat el múixing. A l’exterior dels pavellons, una dotzena de gossos -de la raça husky- esperaven per fer una demostració de força i orientació tot arrossegant, enlloc d’un trineu, un patinet.

Avançar-se a la temporada

A la fira hi han participat diversos estands d’estacions d’esquí del Pirineu català, i d’altres d’espanyoles i europees, en què ja es podien comprar els primers forfaits de l’any. Altres espais que han atret els primers aficionats a la neu han estat les botigues, principalment les de material d’esquí i de roba per practicar aquest esport. “Ho comprarem avui mateix, i ens n’anirem el cap de setmana que ve, que ja diria que obren les pistes, i anirem a estrenar tot el material”, afirma un dels molts joves que s’ha passejat pel recinte aquest diumenge.

La voluntat dels organitzadors després d’aquesta primera edició és consolidar el Let’s Snow en el calendari de fires de la ciutat, i que sigui concebut pel públic com la “inauguració oficial” de les properes temporades d’esquí.