Arrenca l’any amb la mirada posada, com és habitual, en les tarifes dels serveis bàsics. El 2019 no serà un any de gaires canvis pel que fa als preus i, de fet, els barcelonins pagaran el mateix per l’aigua. Recordem que el Ple de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) va rebutjar el mes de novembre un increment del 4,1 %, proposat per Aigües de Barcelona. Per tant, el rebut de l’aigua costarà el mateix que el 2018.

Baixa la factura del gas

L’altra bona notícia per a la butxaca dels consumidors que facin servir gas natural, és que els preus s’abaixaran. A partir d’aquest dimarts la factura disminuirà de mitjana 4,6 % respecte de l’últim trimestre del 2018. Les tarifes de l’últim recurs, cauran un 3,8 % per als usuaris que facin servir el gas per a la cuina i per tenir aigua calenta. En el cas de la calefacció el descens és d’un 4,8 %. El preu de la bombona de butà continuarà sent de 15,33 euros fins al 15 de gener, quan hi ha previst que es torni a revisar.

La llum podria ser més cara

Tot i que el preu de l’electricitat ha anat disminuint en els darrers mesos (ara és un 1,4 % més barata que el mes de novembre i un 2,4 % respecte al gener del 2018), això podria canviar durant el 2019. El Govern espanyol ha afirmat que mantindrà congelada la part que regula i que suposa un 40 % del preu total de la factura. Alguns experts afirmen, però, que les companyies elèctriques podrien incrementar les tarifes fins a un 4 %.