preu llum

(ACN) El preu de la llum per als clients de tarifa regulada s’enfilarà aquest dimarts fins als 459,4 euros/MWh, segons les dades de l’Operador del Mercat Ibèric de l’Energia (OMIE).

Aixó suposa, respecte al preu d’aquest dilluns (423,36 euros/MWh), un augment del 8,5% i marca, de nou, un rècord d’ençà que va entrar en vigor l’excepció ibèrica, a mitjans de juny. El preu màxim fins ara es va pagar dimecres passat, quan el cost de l’electricitat va superar els 436,25 euros/MWh.

Pujada, també, de la compensació pel gas

Aquest dimarts també destaca la pujada de la compensació pel gas, que es dispara fins als 257,44 euros/MWh, el valor màxim des que s’aplica.

El preu final és el resultat de sumar el preu mitjà de la subhasta al mercat majorista (201,96 euros/MWh) i la compensació que es pagarà a les centrals de cicle combinat per l’aplicació del topall del gas (257,44 euros/MWh).

L’escalada del preu de la llum arriba després que Gazprom, empresa estatal russa, informés que tancarà el flux de gas a través del gasoducte Nord Stream 1 durant tres dies a partir del 31 d’agost per a tasques de manteniment.