"És clar que estic preocupada, però no estic atemorida. No crec que tot acabi malament. Sóc optimista sobre el referèndum i sobre la situació del meu país." "Amb uns amics hem comentat que potser sí que haurem d'enviar diners als nostres pares allà." " La situació ha generat angoixa i alguns ciutadans estan enfadats. La situació és molt dolenta, però jo crec que se solucionarà." "Molts han perdut tant que ja no tenen res a perdre." "Amb sort trobarem una solució per a tots."

Alguns dels grecs que viuen a Barcelona estant pensant en la possibilitat que en algun moment hagin d’enviar diners als seus familiars de Grècia. Esperen no arribar a aquest punt, però expliquen que se’ls ha passat pel cap. Maria Andriá és una professora de grec que viu a Barcelona des de fa sis anys. Va marxar-hi quan encara no s’havien aplicat les mesures més dures per a la població. Explica que cada vegada que hi torna, s’adona de com s’ha deteriorat més i més el país. La Maria diu que la població ha perdut tant ja, que per això no té por de situacions més dures que puguin venir.

Aquests dies ha rebut la visita de dos amics grecs que passaran uns dies de vacances a Barcelona. Fa temps que havien organitzat el viatge i no volien deixar perdre els vols comprats. A més, expliquen que tornaran diumenge, just a temps per anar a votar al referèndum que ha convocat el Govern grec sobre si s’accepten o no les noves mesures que proposen els creditors. La Nasia Guma i el Vasili Nastos expliquen que al país la situació és complicada, però afirmen que són optimistes. Creuen que finalment hi haurà una bona sortida per a tothom. Expliquen que el país ja ha patit molt, per això els agradaria que diumenge guanyi el “no”.