capçalera de 'El Periódico'

(ACN) El Grup Zeta ha firmat la seva venda a Prensa Ibérica, segons ha confirmat la mateixa empresa de comunicació després de l’autorització de la CNMC. Culmina així un llarg procés que canvia la propietat de capçaleres històriques com ‘El Periódico’ o l”Sport’. L’adquisició dels dos diaris catalans reforça el posicionament de Prensa Ibérica a Catalunya, on ja edita el ‘Diari de Girona’, ‘Regió7’ i el setmanari ‘Empordà’. ‘El Periódico de Aragón’, ‘El Periódico de Extremadura’, ‘La Crónica de Badajoz’, ‘Córdoba’, ‘Mediterráneo’ i ‘La Grada’ s’incorporen també a Prensa Ibérica, que disposava fins ara amb una xarxa de 17 diaris regionals i locals com ‘La Nueva España’, ‘Faro de Vigo’, ‘La Provincia’, ‘Levante-EMV’ o ‘Información’.

Javier Moll, president de Prensa Ibèrica, i Antonio Asensio Mosbah, president de Grup Zeta, han arribat a un acord, després d’una llarga negociació, pel qual Prensa Ibérica culmina la compra de Zeta en signar el contracte de compravenda, convertint-se així en un dels grups de comunicació líders a l’estat.

La compra d”El Periódico de Catalunya’, el grup afirma en un comunicat que no només busca “reforçar” la seva presència a Catalunya sinó també “consolidar i potenciar” el diari, fundat el 1978 per Antonio Asensio Pizarro, com un dels “referents” de la premsa de paper i digital no només a Catalunya sinó “a tot Espanya”.

Paral·lelament, el Grup Zeta es troba en un procés de negociació d’un mes per al tancament de la rotativa de Parets del Vallès, on s’imprimeix ‘El Periódico’. Els motius de la direcció de l’empresa, segons les mateixes fonts, són causes econòmiques, però les fonts sindicals creuen que el motiu real són les condicions de l’editorial Prensa Ibérica per l’adquisició del Grup Zeta, que passaria per tancar la rotativa i imprimir ‘El Periódico’ a la planta d’Imprintsa –propietat del grup- amb seu a Sant Fruitós del Bages.