Els Premis Barcelona Restauració 2024 han estrenat una categoria dedicada a la cuina que es fa als mercats. El primer premi ha estat per a l’Hermós Bar de Peix del Mercat de la Llibertat, a Gràcia. Se li ha reconegut “la qualitat de les propostes gastronòmiques que combinen tradició i innovació”. En una cerimònia a l’antiga fàbrica Damm i presidida per la regidora de Comerç, Restauració i Mercats, Raquel Gil també s’han destacat el Petit Comitè, La Bodegueta de Sant Andreu, el Rasoterra i el Passadís del Pep.

Premi a la qualitat: Petit Comitè

En la categoria de qualitat gastronòmica el premi ha estat per al restaurant Petit Comitè, al passatge de la Concepció, 13. “Un autèntic referent gastronòmic on l’experiència és sinònim de cultura i emoció”. Aquesta és una categoria que destaca els establiments que s’han convertit en referents a la ciutat.

La Bodegueta de Sant Andreu: Memòria i identitat de barri

En la categoria d’integració al barri s’ha volgut reconèixer la feina de La Bodegueta de Sant Andreu. “Un espai on la cuina casolana es converteix en memòria i identitat, i es consolida com a punt de trobada i celebració del gust autèntic”.

Rasoterra: Esforç per la sostenibilitat

També hi ha una categoria destinada a premiar l’esforç per la sostenibilitat. Aquest 2024 s’ha distingit el restaurant Rasoterra, al Gòtic, per la “declaració d’amor a la terra, biodiversitat i el compromís amb el planeta”. Aquest és un premi destinat a reconèixer aquells establiments que integren “pràctiques responsables en el producte, els processos i la relació amb les persones”.

Reconeixement a la sala: Modesto Baena del Passadís del Pep

Una altra de les categories és la de servei de sala. Aquí s’ha distingit el restaurant Passadís del Pep i concretament la figura de Modesto Baena, que forma part de l’equip de sala: “Cuida cada detall amb una dedicació incomparable”. Per acabar s’han concedit dues mencions d’honor al restaurant 7 Portes i al cuiner Fermí Puig, “un pioner i un inspirador de la gastronomia de Barcelona”.

Comparteix a: