parc guell interior

L’Ajuntament de Barcelona ha rebut el premi World Responsible Tourism a la millor iniciativa de gestió turística pel projecte de regulació de visitants al Parc Güell. El guardó s’ha atorgat a Londres en el marc d’un certamen anual internacional del sector turístic, el World Travel Market. Els premis reconeixen iniciatives de gestió turística que poden servir de referència per a altres ciutats.

L’accés regulat a una part de la zona monumental del Parc Güell es va començar a aplicar el 2013. A partir del 2017, el pla estratègic del parc s’ha centrat a reduir l’impacte de la massificació al parc i als entorns per incrementar-ne l’ús social. El regidor de Turisme, Xavier Marcé, i el de Gràcia, Eloi Badia, han recollit el premi de mans dels responsables del World Trade Market.

Xavier Marcè Eloi Badia

JxC diu que l’hauria d’haver recollit Trias

En un comunicat, el Grup Municipal de Junts per Catalunya ha apuntat que el premi internacional l’hauria d’haver anat a recollir l’exalcalde Xavier Trias, que va impulsar la regulació al parc. El portaveu Jordi Martí ha dit que Trias va tirar endavant la mesura “superant el desgast i les posicions obstruccionistes del PSC i ICV”, que havien governat abans.