Entre el mes de gener i juliol, el port acumula ja 26,5 milions de tones de càrrega transportada, fet que suposa un 8% més que en el mateix període de l’any passat.

Pel que fa al trànsit de contenidors, el port barceloní ha canalitzat un total de 173.508 unitats al juliol, un 13% més, i supera ja el milió de TEU, l’equivalent a un contenidor de 20 peus, en els primers set mesos de l’any. Aquest creixement ha estat motivat per l’impuls del comerç exterior, sobretot els contenidors d’importació, que han crescut un 24% durant el mes de juliol.

Tot i això, les exportacions continuen representant el volum més destacat de contenidors, amb un total de 333.759. Per països, el primer receptor de les exportacions transportades és la Xina, que ha incrementat en un 25% el volum de contenidors que rep des de Barcelona, seguida dels Estats Units, Marroc, Mèxic, Aràbia Saudita o Sud-àfrica.

Les càrregues a granel líquides tornen a ser la mercaderia que creix amb més força i fins al mes de juliol superen ja els 7,6 milions de tones transportades. Pel que fa a les càrregues a granel sòlides, el Port ha transportat en set mesos un total de 2,8 milions de tones, amb un increment del 8,5 % respecte a l’any passat.

En aquest mateix període la xifra de passatgers que han viatjat a través del port de Barcelona s’ha situat en 1.786.776, un 6% més. Els usuaris de ferris de línia regular han estat principalment passatgers dels serveis que enllacen la capital catalana amb Itàlia. La resta de passatgers, 1.199.707 persones, han estat creueristes.