contenidors i grues al port de barcelona

(ACN i redacció) El Port de Barcelona i Merlin Properties volen crear 4.000 llocs de feina amb un desenvolupament logístic i industrial al servei portuari, amb un Data Center d’Hiperescala. El projecte suposaria una inversió de 810 MEUR, tal com ha avançat TV3. La infraestructura portuària està dins del projecte que competiria amb el de l’australiana Goodman. La creació dels llocs de feina podria servir per absorbir treballadors i treballadores de Nissan mitjançant plans de formació, amb l’objectiu d’adaptar les seves tasques a la logística industrial.

La comissió, que es va reunir aquest dimecres, va aprovar treballar amb els altres dos inversors prioritaris, el hub de descarbonització format per un conglomerat d’empreses liderats per QEV i el fabricant de motos Silence. A més, estudia totes les opcions, incloses les peticions per donar un ús logístic als terrenys de la Zona Franca que han sol·licitat empreses com la cooperativa alimentària Consum, la immobiliària Merlín Properties, la gestora d’espais logístics Goodman.

La immobiliària australiana va assegurar aquest divendres que tenia la intenció d’invertir 550 milions i crear 3.200 llocs de feina en un projecte per reconvertir els terrenys de Zona Franca amb activitat logística i industrial.