Les obres per fer passar el tramvia per la Diagonal porten de cap els restauradors, que denuncien que estan perdent clientela pel soroll i la pols que generen els treballs. En alguns casos, les pèrdues són superiors al 30 %. Entre els qui més se n’estan ressentint, els establiments amb terrassa, que asseguren que les obres estan expulsant els clients dels establiments.

Els comerciants registren una pèrdua d’ingressos superior al 30 % per les obres a Pi i Margall

Els clients, “incòmodes” a les terrasses

Encara queden mesos d’obres per endavant, s’han de prolongar encara més d’un any i això és “massa temps” per als comerciants. Asseguren que facturen menys amb les obres a la porta dels negocis i que els clients se senten “incòmodes” en els espais exteriors com les terrasses.

Ara bé, alguns restauradors han explicat que de moment estan aconseguint mantenir la clientela fidel que normalment tenen als migdies. És el cas del restaurant vegetarià Arc Iris, situat a l’altura del carrer de Roger de Flor, amb qui ha pogut parlar un equip de betevé.

Una alternativa, el menjar per emportar

D’altres restaurants, com el Mi Rincón, d’especialitat colombiana, intenta remuntar i trobar l’alternativa adaptant-se al menjar per emportar. De fet, expliquen que han hagut de recórrer a vendre el menjar per endur com alternativa per frenar les pèrdues. Ho atribueixen que l’establiment es troba a un metre de les obres. “Fins ara molta gent de pas venia i parava, ara no ho fan”, explica el Naveen Dewani propietari del centre.

Festius oberts 2022 a Catalunya: Tots els diumenges i festius amb botigues obertes a Barcelona

Les obres del tramvia finalitzaran al 2024

Els treballs per connectar el tramvia per l’avinguda de la Diagonal van començar al mes de març. Es preveu que els treballs s’allarguin fins al 2024, quan el tramvia entrarà en funcionament. Un cop acabi la reforma, aquesta artèria de la ciutat tindrà una imatge ben diferent: les voreres seran més amples, els cotxes quedaran relegats als laterals i hi haurà nous arbres per fer una via més amable i verda per al vianant.