A partir d'ara aquesta imatge pot tenir una compensació econòmica. L'afició pel món de 'Pokémon go' ha traspassat les fronteres fantàstiques per convertir-se en una feina real. L'agència de viatges Junior Travel ha decidit buscar experts de l'aplicació a les principals ciutats espanyoles per fer de guies als visitants. En només tres hores la plataforma de cerca de feina Job Today ja ha registrat gairebé una cinquantena d'inscrits. SERGIO BALCELLS, director general Job Today: "Ens va sobtar molt, ens va fer molta gràcia. És un tema d'actualitat i ha tingut molt d'èxit i molt de boom. Em sembla que parlava de trenta euros per quinze minuts, perquè és bàsicament fer la recepció dels turistes, explicar-los on estan les pokeparades." Els amants del joc avui han descobert que poden fer una inversió amb el seu temps d'oci. L'únic requisit, haver superat el nivell 20. "Jo he arribat al nivell vint i em presentaria a l'oferta de fer de guia als turistes que venen per ensenyar-los els llocs per caçar bons pokemons." "Sí m'apuntaria perquè si paguen bé, no estaria malament tampoc." "A mi m'agradaria perquè, sí que ja sóc una miqueta gran, però és una cosa que a mi sempre m'ha agradat." "El Parc de la Ciutadella és un dels punts marcats al mapa pels aficionats al joc, però molts ja tenen clar quina seria la ruta per la ciutat." "A Montjuïc, o al Park Güell, o per aquí per la Ciutadella o a l'avinguda Gaudí." "Al barri de Navas, al costat de l'Institut Joan Fuster. Surten molts "charmander", que és un pokémon molt bo." Així que per a tots els amants de l'innovador joc, ara no només podran caçar pokémons sinó també un lloc de treball.

Els aficionats a aquest videojoc estan d’enhorabona. Si han demostrat prou habilitats per superar el nivell 20, ara ja no només poden caçar pokémons, sinó que també aspiren a obteni recompenses econòmiques reals abundants. L’empresa de viatges Junior Travel està disposada a pagar fins a 30 euros per 15 minuts per fer de guia turístic a les principals ciutats espanyoles mostrant on poden trobar-se els personatges del joc.

Barcelona és una de les ciutats on l’empresa vol organitzar rutes. Tot i que encara no n’hi ha cap de preparada, els aficionats a ‘Pokémon go’ tenen clar quins són els punts calents, un és el Parc de la Ciutadella i al seu entorn es troben molts pokémons. Precisament aquí es va celebrar una “pokedada” que va reunir gairebé 500 jugadors.