Quart diumenge de botigues obertes i, tot i que els comerços de les zones turístiques de Barcelona poden aixecar la persiana, en zones com a la Sagrada Família el seguiment és molt reduït. De fet, la majoria de comerciants han decidit mantenir les persianes abaixades perquè en molts casos, diuen, no els surt a compte obrir.

Alguns comerciants expliquen que les botigues petites no tenen capacitat per contractar personal per obrir un dia més a la setmana, ja que els ingressos no són suficients per compensar les despeses. D’altres només obren alguns diumenges o només durant el matí per provar si els surt a compte, però consideren que és una bona iniciativa “especialment ara a l’estiu amb el turisme”.

D’altres només obren el primer diumenge de mes, com el Josep Martí, propietari de Martí Sabateria: “És el dia que em dona més rendibilitat. No obriré els altres diumenges, quan ningú té ni un duro”.

El centre de Barcelona apuja les persianes

En canvi, el centre de la ciutat oferia un aspecte ben diferent. Al Portal de l’Àngel, per exemple, l’activitat es manté cada dia de la setmana i pràcticament tots els comerços aposten per obrir els diumenges. L’interior dels establiments no acostuma a estar gaire ple, però el degoteig de clients és constant i, de fet, molts aprofiten que no han de fer cua per comprar.

Horari comercial d’estiu a Barcelona

Fa quatre caps de setmana que ha entrat en vigor el nou horari comercial a Barcelona que permet que les botigues de la zona turística de la ciutat puguin obrir tots els festius fins al 15 de setembre. Es tracta d’una iniciativa que no ha estat ben rebuda per molts treballadors de grans cadenes comercials.

mapa botigues obertes barcelona