Ocupació de l'oficina de Naturgy per part de l'Aliança contra la Pobresa Energètica
Foto: Imatge d'arxiu @APE_Cat

L’Aliança contra la Pobresa Energètica (APE) ha ocupat aquest dimecres les oficines de Naturgy al carrer Mallorca. La raó és que “l’empresa es nega a condonar el deute” de subministraments de set famílies en situació de vulnerabilitat. Diuen que les negociacions per resoldre aquest problema “estan estancades” i la distribuïdora “es nega donar cap tipus de solucions a les famílies”.

Segons l’APE, “la campanya de vulnerabilitat engegada per la companyia” a partir dels fets de Reus fa més de dos anys és “una cortina de fum que vol amagar la veritable cara de Naturgy”. Asseguren que el deute que reclama a les famílies “s’ha contret en una situació de vulnerabilitat i, en molts casos, els impedeix continuar endavant i començar de zero”.

L’empresa busca altres solucions

Des de Naturgy remarquen que estan buscant solucions individualitzades per cada cas més enllà de la condonació del deute. Segons expliquen, entre les eines que posen sobre la taula hi ha “el bo social, la col·laboració amb el tercer sector o la flexibilització del pagament“. També insisteixen que “qui ha de marcar la vulnerabilitat és un servei social”.

Els membres de l’Aliança contra la Pobresa Energètica han marxat de les instal·lacions de Naturgy a les set del vespre. Han explicat que l’empresa “s’ha compromès a donar solució als set casos” que els han fet arribar “abans de divendres”. També han reiterat que no s’aturaran “fins aconseguir condonacions per aquestes famílies”.

Aquesta setmana Maria Campuzano, portaveu de l’Aliança contra la Pobresa Energètica, va demanar al programa ‘bàsics’ mesures concretes per evitar casos com el de l’incendi de Badalona.