"Per farcir només tinc..." Mentre uns fan les darreres compres, altres comencen a recollir, després d'uns dies de molta feina. Malgrat la situació econòmica, els responsables d'aquest establiment asseguren que han superat les vendes de l'any passat en un 5%. El canvi, diuen, l'han notat en els compradors. "Miren més, vénen amb la llista." La despesa mitjana és d'uns 30 euros i els plats estrella tornen a ser els més tradicionals: canelons, carn d'olla i pollastre de pagès. En aquest magatzem hi havia a primera hora del matí un centenar d'encàrrecs però ara només en queda aquest per recollir. Els productes precuinats representen un 30% de les vendes que s'han fet aquests dies. L'escena és totalment diferent en aquest altre establiment on encara queden comandes per recollir. A darrera hora de la tarda els clients no paren d'entrar. "Més que encàrrecs, avui és compra impulsiva." Segons les previsions, el dia de més feina serà demà. Aquí es repartiran el doble d'encàrrecs que avui.