Donar visibilitat a la feina dels pescadors de la Barceloneta i alhora oferir peix fresc a restaurants i grups de coneguts o amics van propiciar, el 2006, el naixement de La Platjeta. Aquest projecte però, va fer un pas endavant el 2011 quan van veure que les comandes de particulars que volien assaborir peix fresc augmentaven.

Cistelles o peixos concrets a demanda

A partir de llavors van diversificar l’oferta: cistelles i peixos a demanda. Les cistelles, de dos quilos, inclouen el peix que s’hagi capturat el dia de la comanda i consten d’un peix principal, peix blanc, peix blau, marisc, closca i algun cefalòpode. L’altre tipus de comanda fa referència als particulars que demanen peixos concrets.

Les comandes es poden fer directament a través del web de la Platjeta o bé a través d’alguna de les cooperatives de consum que col·laboren amb ells.

De la barca a casa, més fresc impossible

Des de fa uns anys hi ha una part del peix que arriba al Port Vell de Barcelona que no se subhasta. Va directament a casa d’algú que hagi fet una comanda a La Platjeta. Amb la pandèmia aquest tipus de comandes s’han disparat.

Amb la pandèmia hem passat d’un 20 % de clients particulars al 90 % actualment.
Cristina Caparrós, La Platjeta

La pandèmia ha fet que La Platjeta dediqui més esforços per millorar els diferents canals que utilitzen els clients. La Cristina assegura que “l’increment de comandes ha arribat per quedar-se, ja que a la gent li preocupa molt la qualitat dels aliments que mengen.”

Fer visible la feina dels pescadors

En José Antonio Caparrós, un dels promotors de La Platjeta, va ser pescador des del 1968 fins al 2008. Explica que el projecte va néixer entre altres coses quan es va adonar amb tristor que la seva feina era invisible. “És l’única indústria primària de la ciutat i és incomprensible que la gent no ho sabés. afirma Caparrós.

El món de la mar es desconeixia. No sé on miraven però no ens veien.
José Antonio Caparrós, promotor La Platjeta

Amb La Platjeta, segons els seus promotors, s’assegura la continuïtat de la feina de pescadors. Actualment hi treballen una desena de pescadors que surten amb les barques Nus i l’Òstia i serveixen comandes a municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona.