Les taules i cadires es dividiran en deu grups de sis taules cadascun. Al nord-oest de la plaça, a tocar de la Via Augusta, s’hi instal·laran quatre grups de terrasses, mentre que al sud-est, al costat del carrer de Balmes, n’hi haurà sis.

Concretament, s’ordenaran en dues fileres en paral·lel a les façanes dels edificis, deixant espai per als vianants. Actualment, la plaça de Molina té 60 taules, que es mantindran, però no se n’hi podran afegir més. La proposta d’ordenació singular de terrasses s’aprovarà en breu de manera inicial i després s’obrirà un període per presentar-hi al·legacions que s’allargarà durant un mes.

En marxa l’ordenació singular d’altres espais

La Comissió Tècnica de Terrasses també ha donat el vistiplau a l’ordenació singular d’altres set zones de la ciutat i en breu ho farà a la plaça de Lesseps, a Gràcia. Aquest espai podria encabir 38 taules més, en funció de si obren nous establiments. De moment, però, es preveu mantenir les 42 taules que hi ha actualment, vuit de les quals amb llicència provisional. El procés participatiu per decidir la reordenació de les terrasses en aquest espai ha finalitzat després de tres sessions obertes al públic. Ara caldrà esperar al vistiplau de la comissió tècnica per després aprovar la proposta inicialment.

Al carrer de Requesens es podran instal·lar un màxim de quatre taules, agrupades de dos en dos, mentre que al carrer de Consolat de Mar, s’admetrà un màxim de sis taules: quatre davant de la façana i altres dues sota els porxos. Pel que fa a la plaça de les Olles i el carrer de Rera Palau, hi haurà un màxim de 28 taules, dues menys que ara.

D’altra banda, en algunes zones es permetran més taules de les que hi ha ara mateix per encabir futures demandes. Als jardins de la Indústria se’n podràn posar fins a 32, mentre que a la placeta de Maria Luz Morales el màxim serà de 10 taules. L’ordenació singular de la plaça de Joan Llongueras preveu instal·lar-hi un màxim de 16 taules, i a la plaça de Joaquim Folguera se n’admetrà un màxim de 27.