Dones emprenedores, serveis de cura a les persones o projectes culturals i artístics són alguns dels beneficiaris d’un pla impulsat per l’Ajuntament que preveu invertir un milió i mig d’euros cada any al districte de Sants-Montjuïc. L’objectiu és millorar la situació socioeconòmica de la zona i generar-hi riquesa i ocupació, posant l’atenció especialment en els col·lectius més vulnerables, com els aturats de llarga durada.

El pla, liderat per Barcelona Activa, s’ha definit conjuntament amb una cinquantena d’entitats del territori, que són les que coneixen més de prop la realitat al districte.

Programa per a dones de la Marina

Una de les iniciatives del pla s’adreça a dones en situació de vulnerabilitat al barri de la Marina. Se’ls facilitarà poder treure’s el carnet de conduir camions i autocars, per poder trobar feina en empreses industrials del polígon. I també es crea un programa d’ajuda a dones amb una idea de negoci o amb ganes d’emprendre perquè puguin tirar endavant els projectes.

Primera taula d’empreses

El mes d’octubre es va constituir la Taula d’Empreses de Districte, la primera que es crea a la ciutat. Aquest espai ha de permetre que les empreses exposin quines necessitats tenen, per poder cobrir llocs de feina preferentment amb treballadors de la zona. I també s’hi exposen les mancances de formació i inserció que tenen els veïns. A la primera trobada hi van participar una vintena d’empreses, com Bauhaus, el Port de Barcelona, Santiveri o Aigües de Barcelona.