La promoció d’habitatge públic de via Augusta, 401-403, a tocar de la plaça de Borràs, ha obert les portes als veïns i adjudicataris que s’hi han volgut apropar. Amb cita prèvia i grups reduïts s’han pogut visitar dos dels 13 pisos de l’edifici. Els habitatges són en règim de lloguer i són de dues i tres habitacions, amb una superfície que va dels 50 als 80 metres quadrats.

Com s’han repartit els pisos

Els pisos públics van destinats a diversos col·lectius: tres seran per a veïns de Sarrià, quatre per a menors de 35 anys, dos per a famílies monoparentals i quatre són de règim general.

Els habitatges seran lliurats als adjudicataris durant els propers dies. En Guillermo Campoverde és un dels afortunats que assegura que poder accedir en aquest tipus d’habitatge t’ajuda molt a la teva vida en general, per poder afrontar les necessitats del dia a dia amb més tranquil·litat econòmica.

Aviat es lliuraran les claus de 109 habitatges

Properament l’Ajuntament lliurarà les claus als beneficiaris de quatre noves promocions del parc públic de lloguer de més de cent habitatges que beneficiaran unes 270 persones.

Es tracta d’aquesta promoció, Vores Via Augusta, així com també de Germanetes LLS, Ali Bei i Cal Cisó, que engloben un total de 109 habitatges de lloguer assequible, lloguer social i amb serveis per a la gent gran. La inversió municipal per a aquestes promocions ha estat d’uns 17,5 milions d’euros.

De les quatre promocions que es lliuraran pròximament a les persones adjudicatàries, les de Via Augusta, Germanetes i Ali Bei han estat impulsades per l’IMHAB, mentre que la de Cal Cisó és una iniciativa del Consorci de la Zona Franca.

8.000 pisos en cinc anys

L’Ajuntament informa que des del 2015, s’han posat en marxa la construcció de prop de 8.000 pisos i, actualment, l’Ajuntament té 73 promocions actives, 18 de les quals estan acabades, 24 en construcció, 25 en redacció de projecte i 6 en reserva de sòl, entre les quals es troben els pisos prefabricats APROP o els pisos guanyats gràcies a la reserva del 30 % per a habitatge protegit en noves construccions o grans rehabilitacions.

“Quan vam arribar a l’Ajuntament de Barcelona s’estaven fent poquíssims pisos públics i hem hagut de posar la maquinaria al 100 % per promoure licitacions i projectes. L’obra pública és lenta però ara estem veient els fruits de cinc anys de feina“, ha dit l’alcaldessa que ha visitat els pisos de Sarrià. Ada Colau afegeix que “aquesta és una promoció de 13 pisos, però només en aquests tres mesos n’entreguem més de 100″.

Més compromís a les altres administracions

L’alcaldessa de Barcelona ha fet una crida al govern de la Generalitat i al de l’Estat a fer més pisos de protecció perquè, assegura, ara mateix l’Ajuntament és l’administració que més habitatge públic està fent al conjunt del país.