L’edifici del carrer de Cal Cisó —números 50 al 58— continua buit, tot i que fa més d’un any que està a punt d’estrena. El Consorci de la Zona Franca, constructor de la finca, argumenta que els motius de l’endarreriment són diversos: primer va haver-hi un problema amb els subministraments bàsics i ara un desajust entre les mides reals dels pisos i les que figuren al cadastre.

Pisos de protecció social

En total, la finca té 68 pisos: sis de protecció social concertada, 44 cedits a l’Ajuntament per fer habitatge social i 18 que han de reallotjar famílies d’agents de la Guàrdia Civil que ara viuen als pisos del carrer de Motors.

El Pablo Anguita i la seva parella són un dels afectats. Van signar el contracte de compravenda amb el Consorci de la Zona Franca a principis del 2016 i, segons aquest document, havien de rebre les claus durant el segon semestre de 2017, però encara no saben quan podran traslladar-se. “La meva dona està embarassada de sis mesos i no veiem una data per venir a viure aquí. Estem a casa dels pares, tot ple de caixes, tot ple de roba i no és una situació agradable”, diu lamentant-se el Pablo.

Problemes amb el cadastre

El Consorci de la Zona Franca, com a constructor de la finca, assegura que els motius de l’endarreriment han estat diversos. La primera pròrroga es va haver de fer perquè al barri mancaven subministraments bàsics que havien de donar d’alta empreses externes a ells i ara el problema és un desajust entre les mides reals dels immobles i les que figuren al cadastre.

Això fa que avui dia el Consorci encara no hagi pogut cedir els pisos d’ús social a l’Ajuntament i que tampoc no pugui assegurar als compradors quan es podran traslladar als habitatges.