(ACN) PIMEC acusa d’irresponsables a la Generalitat i el Govern espanyol per les desavinences entre les dues administracions en la gestió de la crisi del coronavirus. El president de l’entitat, Josep González, ho ha dit aquest dijous en una roda de premsa telemàtica, en què ha criticat les “posicions contradictòries” entre els dos executius sobre la tornada a la feina de les activitats que no es consideren essencials a partir de dimarts vinent. Segons ha explicat, “falten protocols d’actuació“, alhora que ha criticat les “improvisacions“.

Per a González, “passar el problema als empresaris, al damunt dels que ja tenen, la veritat és que és una mica d’irresponsabilitat de tots plegats“. El president de PIMEC diu que “trobem a faltar que hi hauria d’haver aquesta capacitat d’entendre’s” perquè “ja sabem que hi ha discrepàncies entre el govern de Catalunya i Madrid, però ara no toca”. En comptes d’això, afirma, “ara toca posar-se d’acord i fer un esforç tots plegats“. En aquest sentit, ha apel·lat a “la responsabilitat de les administracions que no saben posar-se d’acord”.

D’altra banda, PIMEC calcula que tant les petites i mitjanes empreses com els autònoms deixaran de generar ingressos per valor de fins a 34.000 milions d’euros fins al 25 d’abril, tenint en compte que pel mig hi haurà la Setmana Santa. A més, reclamen a l’Institut de Crèdit Oficial (ICO) que fixi un topall màxim d’un 2 % d’interès per la línia de crèdits aprovada pel Govern espanyol per a les empreses afectades pel coronavirus.

González ha manifestat estar “alarmat i escandalitzat” perquè, en alguns casos, s’estan concedint crèdits amb tipus superiors al 2 i al 3 %. El president de PIMEC ho considera un “abús” i recorda que són crèdits garantits al 80 % per l’ICO i que, per tant, tenen un menor risc per a les entitats bancàries.