petit pau hostafrancs
Foto: The Gaztronome

El Pau Gascó va obrir el Petit Pau ara fa 10 anys, a un carreró d’Hostafrancs, un projecte en què ha deixat la seva empremta personal i al qual ha decidit posar punt final aquest juny. Un cop presa la decisió, que “no ha estat fàcil”, Gascó ha decidit fer-ho públic a les xarxes socials, tot agraint el suport de clients i treballadors durant tota aquesta dècada.

El Pau explica que els motius per prendre la decisió han estat diversos. Tot i que no tanca per motius econòmics, reconeix que la covid, la pujada de preus dels serveis i la inflació ho han posat difícil per als restauradors. Però, puntualitza, el motiu principal que el porta al tancament és personal: després de deu anys al capdavant del restaurant creu que ha arribat la fi d’una etapa de la seva vida.

petit pau hostafrancs
Foto: The Gaztronome

Abaixa la persiana amb “el cap ben alt”

El Pau ha explicat a betevé que abaixa la persiana “amb el cap ben alt” i “amb molt d’orgull” perquè al Petit Pau hi ha “dignificat l’ofici, oferint unes condicions laborals justes, establint forts vincles amb el barri i no deixant cap deute, ni amb proveïdors ni amb institucions”. A més, està content d’haver apostat pel seu barri, ja que va obrir el restaurant en un carrer secundari de Sants-Montjuïc quan la zona “encara no havia aconseguit els nivells d’èxit i dinamisme actuals”.

La seva intenció és traspassar el restaurant i que, qui li faci el relleu, hi posi tanta il·lusió com ell quan va començar. També confessa que encara no ha pensat què farà quan deixi el restaurant, però li agrada la seva feina i creu que és un món ple d’oportunitats en què trobarà un nou projecte.