(ACN) El petit comerç comença aquest divendres una nova campanya d’unes rebaixes que asseguren són “molt necessàries”. Així ho apunta el president de PIMEComerç, Àlex Goñi, que reivindica les rebaixes com un “patrimoni del petit comerciant”. Les petites botigues mantenen la tradició d’iniciar les rebaixes després de Reis, tot i la competència de grans superfícies i plataformes ‘on line’ que ja han començat el període de descomptes en plena campanya de Nadal, un fenomen que per a Goñi és una “incongruència”. Malgrat l’agressivitat d’algunes marques, el sector confia superar les vendes prepandèmia.

Preveuen augmentar les vendes en un 10 %

Els comerciants preveuen que la facturació durant la campanya d’enguany sigui un 10% superior al gener de 2020. Des de PIMEComerç insisteixen que les rebaixes que comencen aquest divendres són “bàsiques” per acabar amb el període de vendes de Nadal i donar sortida als estocs, i “molt necessàries” després que les campanyes d’estiu ja “s’hagin perdut bastant”.

rebaixes

Crítica a les restriccions d’aforament en comerços

Àlex Goñi es mostra crític amb la Generalitat per restringir els aforaments en els comerços al 70% i creu que s’ha demostrat que aquestes mesures no són efectives. “Ja s’havien fet i no han produït el resultat adequat perquè estem on estem”, explica. El president de la patronal del petit comerç lamenta que les restriccions afectin “sempre els mateixos” i que aquests sectors quedin “criminalitzats”. “Hi ha molts més àmbits on la gent s’aplega i no passa res. No vull dir que s’hagin de prendre mesures contra els altres sinó que no s’hagin de prendre contra nosaltres, sempre som els mateixos i ja n’estem una mica farts”, exclama. Amb tot, Goñi afirma que les rebaixes començaran després d’una campanya de Nadal, de la qual n’ha fet un balanç “bo” i “correcte” però “sense tirar coets”.

Esperançats, tot i les restriccions

Tot i que la campanya de rebaixes d’enguany encara estarà marcada per aquesta restricció d’aforaments, el sector es mostra tranquil. “S’ha demostrat que l’entorn del comerç està controlat […] i que la gent va amb confiança a comprar”, comenta el president de Comertia, David Sánchez. En aquest sentit, el portaveu de l’associació percep que la gent “té ganes de consumir” i assegura que no faltarà estoc malgrat la crisi actual.