Pisos lloguer social Casa Bloc

La Casa Bloc de Sant Andreu acollirà 30 inquilins nous a partir d’aquest febrer. Es tracta de persones en risc d’exclusió social que ocuparan els 17 habitatges de lloguer social que s’han rehabilitat a la primera i la segona planta de l’edifici.

La Fundació Hàbitat3 és l’encarregada de gestionar els habitatges, gràcies a l’acord de cessió de dues plantes de la Casa Bloc que van signar el 2016 l’Incasòl i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya (AHC).

Presentació de la rehabilitació de 17 habitatges a la Casa Bloc

Pisos de lloguer social amb una habitació

Dels 17 habitatges habilitats, 13 es destinaran a persones ateses per les entitats del tercer sector, entre les que hi ha dones amb fills que han patit la violència masclista, famílies en situació d’exclusió residencial, amb discapacitat intel·lectual o amb problemàtica de salut mental i persones amb paràlisi cerebral. Els altres quatre habitatges seran per a persones en situació d’emergència d’habitatge i persones sense llar.

Es tracta d’habitatges amb una habitació, un dels quals està adaptat per persones amb mobilitat reduïda. Les obres han durat vuit mesos i han costat 800.000 euros.

cuina rehabilitada Casa Bloc

La Casa Bloc és un símbol de l’arquitectura racionalista que va promoure la Generalitat durant la Segona República. Es tractava d’un edifici d’habitatges funcionals per als obrers de Sant Andreu. Durant aquests últims anys ha allotjat un centre d’acollida de menors no acompanyats, i també s’ha utilitzat per acollir a persones refugiades.