PERE CHIAS, president del Gremi de Restauració de Barcelona: "Amb aquest tema hem tocat fons. Més avall pràcticament és impossible. Els restaurant de mig nivell que fan celebracions estan treballant amb unes mitjanes de preus que estan pràcticament al 50% de preus que fa 4 o 5 anys enrere quan va esclatar la crisi".

El nou president del Gremi de Restauració de Barcelona, Pere Chias, ha afirmat en l’entrevista del ‘BTV notícies matí’ que la crisi ha dut els restauradors a rebaixar com mai els preus dels menús. S’ha referit als establiments de nivell mitjà, que són els que han ajustat més les tarifes, assegura Chias que fins a la meitat. Segons ell, el sector s’ha de reinventar constantment per poder vendre i és per això que es proposen fórmules que mai abans no s’havien fet. Com a exemples ha citat els restaurants que ofereixen menús d’un únic plat, o bé d’un plat i unes postres. Es tracta de fer moltes combinacions per atraure més clients, afegeix. Fins i tot afirma que ha arribat a veure “restaurants que t’escalfen la carmanyola”, amb l’excusa que s’entri a l’establiment i es consumeixi alguna beguda.

El president dels restauradors ha estat a més crític amb la normativa que permet als locals de degustació tenir terrassa. Se senten, diu, en desavantatge i creu que suposa una “competència deslleial”. Ha criticat que als locals de degustació “no se’ls exigeix tant com a nosaltres”.