Tot i que la pastisseria centenària va subsistir davant el tancament d’altres establiments històrics, ara els propietaris s’han vist obligats a abaixar la persiana de manera definitiva. La Colmena era una botiga molt estimada al barri i, per aquest motiu, un cartell a la porta agraeix la fidelitat a la clientela.

La Colmena va instal·lar-se al carrer Gran de Gràcia el 1907, després de l’èxit de la primera Colmena al barri Gòtic. Durant els 109 anys de vida de la pastisseria, hi han passat quatre generacions de la família dels propietaris.

Aquest establiment històric era conegut pels seus caramels i la fórmula secreta que, Nadal rere Nadal, omplia la pastisseria de barcelonins per comprar el torró de crema cremada.

Tot i que durant molts anys La Colmena va sobreviure a les diferents onades de tancament de botigues històriques, la fins ara propietària ha hagut d’abaixar la persiana de manera definitiva. No ha volgut, però, deixar de banda els veïns. Un cartell a la porta dóna les gràcies a la clientela que els ha permès mantenir-se durant aquests més de cent anys d’història.