És l’única parada de castanyes que hi ha a tot el districte d’Horta-Guinardó, format per 11 barris, però també una de les més mítiques de la ciutat de Barcelona. Ubicada al carrer del Tajo, concretament a la cantonada amb el passeig de Maragall, fa tres dècades que es troba en aquest punt concret i fa 15 anys que la regenta la mateixa família, uns veïns de la zona.

Durant els mesos de tardor que està oberta es bolquen amb la venda de castanyes combinant l’activitat amb altres feines. “Normalment comencem a mitjans d’octubre. Aquest any ha estat més tard per la covid-19”, explica la Cristina Huet.

La parada de castanyes d’Horta, un clàssic

Quan arriba la tardor, arriba també la parada de castanyes d’Horta, situada en ple eix comercial. Els responsables de la parada expliquen que, tot i la pujada de la temperatura dels darrers anys que “a priori” podria frenar el consum, els dies de més feina hi ha cues que arriben i sobrepassen la cantonada durant tota la jornada.

Com ha passat en tots els sectors, la situació a causa de la pandèmia del coronavirus també els ha condicionat en els horaris i la implementació de la distància social.

Moniatos al forn de llenya

La castanyera d’Horta-Guinardó, la Cristina Huet, explica quin és el secret de l’èxit dels moniatos, que els venen a buscar de lluny. Assegura que moltes parades els couen en forn elèctric, en canvi, ells ho fan amb un forn de llenya.

Si voleu cuinar castanyes i moniatos a casa aquí teniu alguns trucs i receptes.

On són les parades?

Enguany se n’han tramitat 36 llicències, el mateix nombre que l’any passat. Cada districte té la seva especificitat. Així com Horta-Guinardo és el districte que en té menys, només una, a Sant Martí és on hi ha més parades de castanyes, un total de 10. D’altres saben que aquest serà el darrer any, com en Belarmino, que després de 25 anys deixarà la parada del carrer de Rogent, al barri del Camp de l’Arpa del Clot.