La Fundació Orfeó Català – Palau de la Música Catalana ha presentat un expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO) per a la totalitat dels 106 treballadors que hi presten servei. En un comunicat, la institució diu que ho fa per “causa de força major”, per la crisi del coronavirus, i com a “única via possible” per superar aquesta situació conjuntural.

El Palau de la Música Catalana està tancat des del 13 de març i això “ha reduït a zero els ingressos per visites guiades, lloguers d’espais i entrades”, unes partides que suposen el 71 % del pressupost total de la sala de concerts. A més, la fundació també està pactant la negociació o suspensió dels contractes de diversos serveis que s’hi presten, i s’estan buscant dates noves per als concerts suspesos.

L’ERTO s’allargarà el temps que el Palau estigui tancat per l’emergència sanitària. Quan finalitzi l’expedient de regulació la fundació “garantirà la incorporació de tots els treballadors al seu lloc de treball amb les mateixes condicions, jornada i antiguitat de què gaudien en el moment de l’aplicació d’aquesta mesura de suspensió”.