La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) no ha volgut valorar si els 13.000 pisos buits que hi ha a la ciutat, segons el cens de l’Ajuntament, són molts o pocs. Malgrat això, demanen que s’incorporin al parc públic per reduir la llista d’espera en la taula d’emergència.

La portaveu de la PAH Barcelona, Lucía Delgado, ha demanat en una entrevista al programa ‘bàsics’ que els pisos buits propietat de bancs es converteixin en lloguer social. Delgado creu que és una primera passa per fer créixer l’1,5 % d’habitatge públic que ara hi ha a la ciutat i que, considera, hauria d’arribar al 15 %. La portaveu de la plataforma no ha fet cap valoració respecte al nombre de pisos censats per l’Ajuntament, però considera positiu saber quants n’hi ha: “Qualsevol pis, encara que siguin un o dos, que ampliï el parc de lloguer és una gota més”.

Respecte als pisos privats que són buits, Delgado ha demanat als propietaris que “comprenguin que l’habitatge és una necessitat” i que els posin en lloguer per evitar que hi hagi “cases sense persones i persones sense casa”.