p2 gratis catalunya 2022 2023

El P2 gratuït arriba a les escoles bressol de Catalunya el curs 2022-23. A partir del pròxim curs, el Departament d’Educació garantirà un P2 gratis als centres públics, però la Generalitat també subvencionarà les escoles bressol privades, amb l’objectiu de reduir-ne el cost per a pares, mares i familiars dels infants. Educació invertirà 90 milions d’euros per curs escolar per garantir la gratuïtat de les escoles bressol.

A continuació t’expliquem tot el que se sap sobre el P2 gratuït a Catalunya i com serà la subvenció a les escoles bressol.

P2 gratuït a les escoles bressol públiques

Va ser una mesura anunciada ja pel president de la Generalitat, Pere Aragonès: el P2 serà gratuït a les escoles bressol públiques a partir del curs 2022-23. Segons el govern català, això és un “primer pas” per aconseguir la gratuïtat total dels centres per a infants de fins a 3 anys.

Per aconseguir-ho, la Generalitat de Catalunya assumirà 1.600 euros anuals per plaça.

800 euros per a les places privades

Les famílies d’infants denuncien un dèficit de places a les escoles bressol públiques i això els fa portar, sovint, a centres privats. Per això, el Departament d’Educació també ha anunciat una subvenció de 800 euros anuals per a les places privades. L’objectiu d’aquesta mesura és reduir el cost per als familiars que no poden portar els petits a un centre públic.

En les escoles bressol privades també hi ha famílies vulnerables. En aquests casos, sempre que quedi demostrada aquesta situació de vulnerabilitat a través de la renda familiar, la Generalitat aportarà 800 euros extra cada any. Per tant, aquestes unitats familiars rebran un total de 1.600 euros.

I després del P2 gratis, què?

Després d’aconseguir el P2 gratuït a Catalunya, el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha dit que la Generalitat manté el seu compromís d’arribar a la gratuïtat del 0-3 aquesta legislatura. Això sí, puntualitza que per aconseguir-lo caldrà veure quina disponibilitat pressupostària hi ha els pròxims anys.

El que, ara per ara, no canvia és el menjador, que seguirà a càrrec de les famílies.