Poc abans de les 11 de la nit, els cambrers d’una cinquantena de bars i locals de Ciutat Vella han començat a avisar que la terrassa tancaria en pocs minuts. Així s’ha fet efectiva la nova normativa horària que fixa que les terrasses han de tancar a les 23 h i els establiments a les 2 h (en lloc de les 3 h). Una mesura pensada per facilitar el descans veïnal de 18 carrers i places de Ciutat Vella. Mentre que els veïns consultats valoren la nova limitació positivament, els propietaris dels locals alerten que suposarà fer menys caixa.

Les terrasses de Ciutat Vella tanquen a les 23 h
La limitació horària també obliga a tancar la restauració a les 2 h

Menys soroll però amb aglomeracions

Alguns dels veïns consultats per betevé asseguren que en aquesta primera nit la sensació és que s’ha complert la normativa i que ha minvat el soroll. La Núria, veïna del Raval, veu la limitació horària “com un pas positiu” per facilitar el descans. La part més negativa és que asseguren que l’avançament en l’hora de tancament dels locals no ha evitat les aglomeracions al carrer, que s’han allargat en alguns casos fins a les 3 h, segons la Xarxa Veïnal del Raval. Diversos veïns també assenyalen que hi ha hagut grups de joves fent botellots a les 7 h a la plaça dels Àngels.

Al carrer d’Escudellers, el gruix dels establiments no han complert la limitació horària i han tancat passades les 2 h, segons diversos veïns de la zona, que també es queixen de l’increment dels decibels quan la gent es queda al carrer després de tancar els bars.

Veïns del Raval celebren l’avançament del tancament de terrasses
Consideren que cal vetllar pel descans i la salut

Insatisfacció de bars i restaurants

La retallada horària a les terrasses ha caigut com un galleda d’aigua freda sobre els locals que alerten que la reducció horària comporta pèrdues d’ingressos. De fet, el Gremi de Restauració ja vol portar la normativa als tribunals. La Gaia Rocaries, cambrera d’un local de la zona, qüestiona que la reducció horària sigui efectiva per reduir el soroll. “El que passa després que tanquem no és culpa dels bars, sinó dels llauners i la gent que té conductes incíviques”, explica.

En la mateixa línia, un altre cambrer assegura que són justament els responsables dels bars els qui ajuden que tot estigui controlat i demana més presència policial per reduir el soroll i l’incivisme.