La compra de Mèmora ja és oficial. El fons canadenc que l’ha comprat, Ontario Teachers’, no parteix de zero en el mercat perquè és el principal accionista d’OGF, el primer grup funerari que opera a França. A més, Ontario Teachers’ gestiona els estalvis de 318.000 professors en actiu i jubilats de la província d’Ontario (el Canadà).

Com queden els Serveis Funeraris de Barcelona?

Mèmora és el primer grup de serveis funeraris a Espanya i Portugal, on gestiona 129 tanatoris, 23 cementiris i 26 crematoris. Entre aquesta oferta estatal figura el 85 % dels Serveis Funeraris de Barcelona. El 15 % restant depèn de l’Ajuntament. Les fonts de Mèmora consultades per betevé no han aclarit si, amb la compra de la funerària, el 85 % d’aquests serveis han passat a mans d’Ontario Teachers’ o només una part.

Amb la intenció del govern d’Ada Colau de crear una funerària pública, l’Ajuntament pretenia vendre’s el 15 % dels serveis. Però aquests plans es van truncar per falta de suport polític. A l’abril, el Grup Municipal d’ERC va proposar al govern que adquirís el 36 % de Mèmora per així sumar un 51 % de les accions de la funerària i tenir el control majoritari dels serveis a la ciutat. La falta de consens en aquest tema es va tornar a evidenciar el mes passat en la Comissió de Presidència, on es va aprovar el rescat de tanatoris que opera Mèmora.