XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "I això és el que hem de fer: crear empresa. Sense empresa no es genera activitat econòmica, sense empresa les coses no van bé, no van endavant. Sense empresa no hi ha benestar social. El benestar social es genera perquè es genera activitat econòmica, perquè hi ha empreses, perquè hi ha gent que empeny i fa que les coses tirin endavant." Entrar al Barcelona Growth Centre vol dir submergir-se en un món de facilitats per als empresaris o aquest, almenys, és l'objectiu. Aquí poden, des de constituir la seva empresa fins a rebre tota mena de serveis, com ara assessorament sobre tràmits municipals o finançament, ajuda en la cerca de treballadors i oficines o suport per a la internacionalització i la innovació. Tot plegat, en aquesta oficina de 900 metres quadrats, que vol fomentar l'activitat econòmica i l'establiment d'empreses a la ciutat. SÒNIA RECASENS, tinenta d'alcalde d'Economia, Empresa i Ocupació "Avui tanquem un cercle que crèiem que feia falta a la nostra ciutat. A partir d'avui, Barcelona Activa, aquesta Oficina d'Atenció a l'Empresa el que fa és atendre a la persona, al candidat que li diem, atendre a l'emprenedoria, a les empreses que comencen i, a partir d'avui també atendrà a les empreses." I tres exemples: en aquest despatx s'està constituint una societat limitada per a una productora, en el del costat, un empresari que deixa l'activitat negocia amb un emprenedor que podria agafar-li el relleu. Una mica més enllà, un tercer empresari dialoga amb un banc per rebre el finançament per fer créixer la seva societat. A més, els empresaris també poden utilitzar l'Espai Barcelona, una zona que explica la ciutat des d'un vessant econòmic i en què poden reunir-se amb socis o clients potencials per afegir el pes de la marca Barcelona als seus negocis. I tot això centralitzat a la planta baixa del Barcelona Growth Centre, un edifici que s'ha convertit ja en una icona de la Barcelona econòmica i empresarial i que es vol convertir en referència no només per a les 170.000 empreses que hi ha a Barcelona, sinó també per aquelles que operen també a tota l'àrea metropolitana.

L’oficina ha obert portes a la planta baixa de l’edifici MediaTIC, al Barcelona Growth Centre. Aquí els empresaris poden, des de constituir la seva societat fins a rebre tota mena de serveis, com ara assessorament sobre tràmits municipals o finançament; ajuda en la cerca de treballadors i oficines, o suport per a la internacionalització i la innovació. La intenció és que l’espai es converteixi en referent tant per a les empreses de l’àrea metropolitana, com per a les que són de fora i es volen instal·lar aquí.

L’OAE, impulsada per l’Ajuntament amb la col·laboració dels principals agents econòmics de la ciutat, completa així els serveis que ja oferia Barcelona Activa. Segons la tinenta d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens,  amb aquesta inauguració “es tanca un cercle que crèiem que feia falta a la nostra ciutat. A partir d’avui, Barcelona Activa, aquesta Oficina d’Atenció a l’Empresa, el que fa és atendre la persona, el candidat que li diem, atendre l’emprenedoria, les empreses que comencen i, a partir d’avui, també atendrà les empreses.”

Els empresaris que ho sol·licitin també podran fer ús de l’Espai Barcelona, una zona de l’oficina on s’explica la ciutat des del vessant més econòmic.  Es fa a través de vídeos i pantalles tàctils gegants i la idea és que s’hi puguin fer reunions amb clients o socis potencials, perquè cada empresari tingui la possibilitat d’afegir així el pes de la marca Barcelona al seu negoci.

La creació de l’OAE és una de les 30 mesures incloses en el pla d’acció que va dissenyar la taula Barcelona Creixement . Una iniciativa, liderada per l’Ajuntament, que es va crear com un espai de diàleg entre l’administració i el sector privat per impulsar, entre tots, l’economia de la ciutat i generar, així, ocupació.