Un grup de veïns del Poble-sec i del Raval han ocupat el despatx d’advocats Vallés Arbós, a la via Laietana, per reclamar un lloguer social per a una família que està pendent de ser desnonada. La família afectada està formada per cinc dones, una mare amb les seves tres filles i la neboda. Denuncien que les van estafar amb un fals contracte de lloguer.

Segons han explicat, viuen al pis des de fa dos anys. Asseguren que han estat pagant 600 € de lloguer a una persona que es feia passar per propietari de l’immoble. Diuen que no van saber que l’habitatge no era seu fins que no van rebre el primer avís de desallotjament. Aleshores, afirmen, aquesta persona “va desaparèixer” i va canviar de número de telèfon.

Segons el Sindicat de Barri del Poble Sec, el despatx d’advocats que han ocupat és l’encarregat de gestionar el pis, propietat d’un fons d’inversió. Els veïns s’han tancat a l’edifici durant més de dues hores. Tenien intenció de quedar-s’hi fins que aconseguissin un acord, però els Mossos d’Esquadra els n’han desallotjat. La policia ha tret els ocupants un per un.

Mossos desallotjant un dels activistes

La nova regulació dels lloguers, insuficient

Des del Sindicat de Barri del Poble Sec també han carregat contra la nova regulació dels contractes de lloguer aprovada aquest divendres al Consell de Ministres. El consideren insuficient, d’una banda, perquè tot i prohibir les dates obertes, no s’estan parant els desnonaments, que qualifiquen de “pràctica inhumana”. D’altra banda, tampoc no veuen bé que no es regulin els preus de lloguer.

El portaveu de l’entitat, Àxel Altadill, ha remarcat que “seguirem pressionant”. Ha afirmat que l’objectiu és aconseguir que els fons voltor “se’n vagin, perquè les cases han de ser per les classes populars, han de ser per la gent, i lluitarem perquè sigui així”.