L’ocupació hotelera a Barcelona se situa al voltant del 65 % per aquest pont de desembre. La dada no arriba ni de bon tros al 100 % registrat en altres dates com, per exemple, per Tots Sants, però tampoc es pot considerar dolenta, tenint en compte que per al sector, aquests dies es consideren temporada baixa.

Els dies de la Constitució i la Puríssima són festius només a l’Estat espanyol, de manera que el visitant que viatja a Barcelona per aquestes dates és, sobretot, nacional, no pas internacional. Això sí, aquest any el fet que els festius se situïn al mig de la setmana facilita fer diverses combinacions de pont. En tot cas, el preu dels allotjaments ha pujat, respecte abans de la pandèmia.

“El 2022 ha estat un bon any”

El pont de desembre ens avisa que apropa el final de l’any i el sector turístic comença a fer-ne balanç. Les xifres han tornat a ser semblants a les del 2019, un any que va batre rècords. El president de Turisme de Barcelona, Eduard Torres, assegura que aquest any “s’ha facturat força bé”, tot i que “hi ha hagut menys turistes” i els visitants també s’han repartit més per tot el territori .Els turistes han contractat els viatges amb menys antelació, i malgrat que els primeres mesos encara hi havia moltes restriccions per la variant òmicron del coronavirus, “el 2022 ha estat un bon any”, ha sentenciat.

De cara al 2023 s’espera una “normalització total del turisme“. Sense restriccions per la pandèmia, es preveu que els visitants asiàtics tornin a visitar Barcelona a partir del segon o tercer trimestre, especialment el mercat xinès que fa anys que ha estat sense viatjar.