Diverses entitats han ocupat quatre habitatges al Carmel que l’Ajuntament havia expropiat per enderrocar-los. Les cases formen part dels 295 habitatges afectats pel projecte del Parc dels Tres Turons i que el consistori preveu tirar a terra per crear una gran àrea verda.

En rebuig a aquest projecte, la Plataforma d’Afectades dels Tres Turons, la Xarxa d’Habitatge d’Horta-Guinardó, l’Assemblea de Vallcarca i el Sindicat d’Habitatge de Vallcarca han ocupat els quatre habitatges que hi ha a la carretera del Carmel, on les entitats asseguren que hi vivien veïns fins a l’abril passat, quan l’Ajuntament els va fer fora després d’haver expropiat els immobles.

Cases ocupades als Tres Turons

Temen que el futur Parc dels Tres Turons sigui un nou pol turístic

Les associacions avisen del perill que pot suposar el Parc dels Tres Turons. Tot i que el consistori ja ha previst reubicar les famílies afectades pel pla, i ja ho ha fet en alguns casos, els veïns insisteixen que no es tirin a terra els habitatges. Asseguren que amb el nou parc la zona es convertirà en un nou pol d’atracció turística i que això farà augmentar els preus de l’habitatge, expulsant els veïns del barri, i que els negocis es transformaran en botigues per al turisme.

Cases ocupades als Tres Turons

Concretament, les entitats se centren ara en protegir 15 habitatges que estan previstos d’enderrocar imminentment, quatre dels quals són els que han ocupat aquesta setmana. Després d’ocupar els habitatges, les entitats han afirmat que es van trobar amb els immobles destrossats per dins i ho han denunciat a través de les xarxes socials. L’Ajuntament ha avisat que ja s’han licitat les obres d’enderrocament i que “caldrà gestionar el desallotjament previ a l’enderroc” perquè les persones hi han entrat “sense dret”. Tot i això, des del consistori no especifiquen quan desallotjaran els ocupants ni quan s’enderrocaran els habitatges.

Aquest cap de setmana els veïns s’han centrat en netejar els habitatges, que segons indiquen està previst que s’enderroquin a finals de gener, perquè hi puguin viure veïns que estan a l’espera d’una resposta de la Mesa d’Emergència.

Cases ocupades als Tres Turons

Precisament, han mostrat la seva indignació pel fet que hi hagi habitatges buits sense aprofitar tenint en compte l’emergència en matèria d’habitatge que hi ha a Barcelona i asseguren que amb l’ocupació han garantit una llar a persones que la necessiten. En aquest sentit, denuncien que la Mesa d’Emergència creada per l’Ajuntament té una llista d’espera de dos anys i no està donant solucions a famílies que fa temps que esperen un pis social.