Prop de 3.800 persones han pogut incorporar-se al mercat laboral entre el 2016 i el 2018 gràcies als Projectes Integrals amb Contractació (PICs) de l’Ajuntament. Un programa d’ocupació gestionat per Barcelona Activa que no només busca la contractació laboral, sinó la millora de les competències professionals dels participants per adequar-les a les demandes actuals del mercat de treball. Segons el consistori, ell 54 % de les persones que ja hi han participat han acabat trobant una feina. Enguany, però, ja hi han participat 954 persones en aquests plans i la previsió és arribar al miler abans que s’acabi el 2018.

Un 25 % de les persones contractades són residents al districte de Nou Barris. El projecte Servei de Repartiment a domicili de producte fresc al Mercat de Montserrat és una de les iniciatives que ja està donant feina a tres persones. De moment tenen contracte per a un any però la intenció és que puguin prorrogar.

Compromís amb l’ocupació de qualitat

A Nou Barris s’han engegat altres iniciatives de reinserció laboral com el projecte de Treball als Barris a Roquetes per millorar la neteja i el manteniment de l’espai urbà. Aquí hi treballa l’Eva Núñez. Mare d’una noia adolescent agraeix la possibilitat d’haver tornat al mercat laboral “després d’uns anys en que em sentia sola i perduda”.

El 69 % dels contractes són d’una durada de sis mesos i el 26,7 % arriben fins a l’any. El primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, ha reiterat el compromís d’aquests plans amb l’ocupació de qualitat: “Són contractes com a mínim de sis mesos i en cap cas es paguen sous inferiors als mil euros”, ha dit en la presentació al Mercat de Montserrat.

Un 54 % de les persones que havien participat en Projectes Integrals amb Contractació durant l’any 2017 han trobat feina un cop finalitzada la seva participació al programa. Respecte al perfil de les persones contractades el 70 % són més grans de 40 anys, un 51 % són dones i més del 58 % tenen un nivell baix de formació.