Més de 55 entitats i associacions de l’oci nocturn de tot Catalunya han fet una crida conjunta per reivindicar els seus drets i salvar la nit de Cap d’Any, el dia de més facturació per al sector. Les entitats representatives de l’oci nocturn i la restauració ja s’han mogut per dur als tribunals les restriccions vigents des divendres. FECASARM i FECALON, entre d’altres, han presentat un recurs cadascuna a la justícia.

FECASARM, federació que representa a les associacions d’activitats de restauració i musicals de Catalunya, considera que les restriccions publicades la setmana passada en el Diari Oficial de la Generalitat són inconstitucionals: “L’article 149 de la Constitució diu que és una competència exclusiva de l’Estat i que, per tant, és indelegable”, explica Joaquim Boadas, secretari general de l’entitat, que la setmana passada ja veia aquest tancament de l’oci nocturn una mesura totalment injusta.

Per la seva banda, FECALON, la Federació Catalana de Locals d’Oci Nocturn, ha demanat que es modulin les mesures, ja que amb les actuals donen per perduda la temporada de Nadal. La patronal també ha interposat davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) un recurs contra el darrer tancament de l’oci nocturn al qual s’han adherit altres entitats com el Gremi de Restauració de Barcelona; el Gremi de Discoteques de Barcelona; l’ASACC i l’associació espanyola de discjòqueis, l’AEDYP. Fernando Martínez, director general de FECALON, es pregunta per què no poder obrir la nit de Cap d’Any si “és important per evitar problemes de convivència, botellots i festes il·legals”.