L’oci nocturn vol reobrir aviat, sobretot ara que el toc de queda desapareixerà —a partir de divendres a tot Catalunya. Aquest dimecres al matí, el president i el secretari general de la patronal FECASARM, David López i Joaquim Boadas, i la Federació d’Associacions de Farmàcies s’han reunit amb Albert Batlle, tinent d’alcalde de Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona. Batlle s’ha compromès a donar-los suport en la proposta que ha fet el sector per reobrir els locals mitjançant un protocol d’accés basat en un test.

Segons ha explicat Boadas després de la reunió, Batlle ha reconegut que existeix un greu problema ara mateix a Barcelona amb les botellades nocturnes. Ha dit també que prefereix que la gent estigui en espais legals i controlats que no en l’espai públic i de forma descontrolada, en referència a les botellades.

Esperem que hi hagi una reacció ràpida i que això serveixi per flexibilitzar les restriccions desproporcionades i arbitràries que ara mateix pesen sobre el sector”
Joaquim Boadas

En la reunió, també hi ha participat la directora de l’Agència de Salut Pública de Barcelona, Carme Borrell, que tot i que s’ha mostrat més “escèptica” amb la reobertura del sector, també ha reconegut que el protocol d’accés proposat és més segur que els botellots. Segons FECASARM, tant Batlle com Borrell s’han compromès a “fer les gestions corresponents però han deixat clar que la darrera paraula la tindrà el Departament de Salut de la Generalitat.