Les patronals FECASARM i Fecalon i el Gremi de Discoteques de Barcelona han demanat en una reunió amb el Departament d’Empresa una ajuda extraordinària de com a mínim 50 milions d’euros. Les entitats veuen com la data de reobertura s’allunya i per això exigeixen que el govern català prioritzi el suport a l’únic sector que segueix tancat per la pandèmia.

Segons el secretari general del Gremi de Discoteques de Barcelona, Ramon Mas, després que Salut condicionés la reobertura a una rebaixa dràstica d’ingressos a l’UCI, ara només esperen que “el govern ens doni una ajuda contundent per aguantar aquests mesos”. En la mateixa línia, el secretari general de la FECASARM, Joaquim Boadas, explica que necessiten que es “doblin les ajudes que ja s’han donat”.

Galleda d’aigua freda per a l’oci nocturn: Salut no dona una data concreta per a la reobertura

Les patronals denuncien que el govern català no té cap pla d’obertura i lamenten que els locals encara podrien tardar mesos a aixecar la persiana

5.000 milions de pèrdues acumulades

En un comunicat, la Fecalon lamenta la falta de concreció d’aquesta cinquena ajuda al sector, tot i el compromís del govern català de fer un esforç econòmic per al sector. L’entitat recorda que des que va començar la pandèmia ja han acumulat unes pèrdues de 5.000 milions d’euros. No entenen com mentre es relaxen mesures com l’aixecament del límit de 10 persones per a les reunions es manté tancat l’oci nocturn.