Després que Sanitat rectifiqués i tingui previst autoritzar a obrir l’oci nocturn fins a les dues de la matinada, les discoteques i sales de concerts de la ciutat es plantegen com actuar. Algunes, com Razzmatazz o Luz de Gas, ja han avançat que no obriran perquè, en aquestes condicions, no els surt a compte obrir.

A la discoteca Sutton Club Barcelona, en canvi, han decidit obrir, tot i que hi perdin diners, per recuperar el contacte amb la clientela habitual. El director, Robert Massanet, explica que amb el local tancat perden cada mes uns 45.000 euros i calcula que si quan obrin els obliguen a tancar a les dues o les tres de la matinada en perdran més. Massanet assegura que se senten decebuts amb la gestió i la comunicació que ha fet el govern amb el tancament del seu sector. Tot i això, diu que tenen ganes de reobrir i que ho faran encara que sigui en unes condicions que no els són favorables.

A la sala Sutton Club Barcelona hi ha uns 150 treballadors que, des que es va tornar a decretar el tancament de l’oci nocturn a l’agost, estan en ERTO. De fet, ni tan sols el personal de la neteja ni el de manteniment no estan treballant i a la sala s’hi acumula la pols.

En sales més petites, com Nota 79, també han estat tancats fins ara i ells també ja es plantegen començar a obrir de manera puntual. El Nota 79 és un bar musical on habitualment es feien concerts i, a més, llogaven la sala per a esdeveniments privats. L’obertura que es plantegen, de moment, serà per fer-hi tres concerts aquest juny. Tot i això, no preveuen recuperar una programació regular ni els esdeveniments privats fins al setembre.

En el seu cas, en un primer moment del tancament van posar els quatre treballadors de la plantilla en ERTO però finalment van arribar a un acord per acomiadar-los.

Altres sales de concert petites, com l’Heliogàbal o 23Robadors, també estan començant a recuperar la programació de música en viu i, de fet, per als propers dies tenen anunciats diversos concerts.