Foto: @hostelle

Hostelle és el primer alberg de Barcelona adreçat només a dones viatgeres. Va obrir portes divendres a la via Júlia, al barri de Verdum. Aquest model va sorgir de la idea d’oferir un espai segur per a les dones que viatgen soles o en grups d’amigues. Hostelle ofereix 78 llits distribuïts en quatre habitacions que han estat decorades per diverses artistes barcelonines.

Un model nascut a Amsterdam

El primer alberg d’aquestes característiques va obrir les portes el març del 2012 a Amsterdam, la capital dels Països Baixos. Bianca Brasdorp va ser la fundadora d’aquest model d’alberg dissenyat i pensat per a les dones que tot just ara aterra a la ciutat de Barcelona. Les habitacions disposen de llits amb un prestatge individual i taquilla per guardar-hi els objectes personals. També hi ha endolls individuals per carregar els dispositius electrònics.

Foto: @hostelle

A banda dels serveis d’allotjament, l’alberg disposa d’una cuina equipada, servei de bugaderia, un gimnàs i una àrea comuna per relaxar-se. També s’ofereixen activitats, com ara ioga o l’organització d’esdeveniments. A més, tot el personal que treballa dins l’alberg són dones. La idea de la fundadora de l’alberg es oferir un espai còmode i segur que faci sentir les dones com a casa, amb una oferta d’oci i entreteniment pensat per a elles.

Qualsevol dona és benvinguda

El nom de l’alberg Hostelle neix de la unió de dues paraules. “Host” que vol dir “amfitrió” en anglès, escrit en taronja el color que identifica els Països Baixos, i “elle” el pronom personal femení en francès escrit en color rosa. Entre totes dues paraules hi ha una il·lustració que reivindica la diversitat femenina i convida qualsevol dona a allotjar-se a l’alberg.