A partir de les 9 h d’aquest divendres, 18, s’obre el termini per demanar els ajuts per al sector de fires d’atraccions, revetlles i festes majors que s’han vist afectats per les restriccions decretades pel govern per frenar els contagis de coronavirus.

El Departament d’Empresa i Coneixement ha previst una línia d’ajuts d’1,8 milions d’euros que es podran sol·licitar fins al 30 de desembre o fins a exhaurir el pressupost. L’ajut consisteix en un pagament únic de 6.000 euros que el beneficiant pot sol·licitar per via telemàtica a través del Canal Empresa. S’hi podrà acollir qualsevol persona que treballi en fires, revetlles i festes majors a la via pública i estiguin donats d’alta al cens de l’IAE a Catalunya. A més, n’hauran de ser titulars d’empreses, atraccions o restauració que estigui vinculada a les fires.

Les restriccions de l’estiu

El sector d’atraccions i serveis propis de les fires i revetlles ha patit les restriccions de la pandèmia, sobretot durant els mesos d’estiu -entre juny i setembre-, quan omplen el 90 % de la caixa. Fins a 5.000 famílies d’aquest àmbit s’han vist afectades per la suspensió de l’activitat des de l’inici de la pandèmia al març.