Fa 16 anys que va arribar al barri de la Teixonera, al districte d’Horta-Guinardó, per treballar-hi. Regenta una farmàcia al carrer de la Murtra i s’ha anat implicant més i més en la zona i en el seu comerç fins a acabar esdevenint la presidenta de l’associació de comerciants Teixonera Comerç.

Afronta el repte de presidir l’entitat amb il·lusió i amb ganes de poder dur a terme iniciatives noves encara que sigui adaptant-se als condicionants de la situació actual a causa del coronavirus.

“Hem assolit una solidesa comercial”

Com passa a escala global, la situació del comerç a la Teixonera és complicada. Aquí, però, estrenen relleu a l’associació de comerciants. Núria Bravo, la nova presidenta de l’entitat, reivindica la funció del comerç de proximitat i la resposta que han tingut els botiguers de barri especialment durant els mesos de confinament i també durant l’evolució de la pandèmia. “Crec que ha estat una situació en què hem pogut demostrar als usuaris la necessitat que hi ha de tenir un comerç de proximitat, gràcies als companys de les juntes anteriors, que han aconseguit que tinguem una solidesa comercial”.

L’aposta pel comerç de proximitat

Bravo considera, també, que el tracte personal i l’experiència de les botigues de proximitat són i seran fonamentals per superar les dificultats actuals i assegura que és clau que els comerciants de barri s’adaptin a les noves tecnologies i s’estableixin en estructures sòlides per poder tirar endavant projectes de dinamització. Assegura que treballarà per preservar el model de comerç local perquè, adverteix, és la millor manera de mantenir la vida de barri.